Субота , 27.04.2024

Пив шампанське, щоб підняти цукор: у Тернополі п’яний водій скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд покарав водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду та намагався втекти з місця події.

Аварія трапилася у Тернополі 11 грудня на об’їзній дорозі. Водій легкового автомобіля “Фольксваген Пассат” під час здійснення обгону допустив зіткнення з автомобілем марки “Опель”, а той у свою чергу зіткнувся іще з автомобілем таксі, який рухався попереду.

На щастя, у результаті аварії обійшлося без травмованих, але винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Працівники поліції запропонували водієві “Фольксвагена” на місці події пройти тест на алкогольне сп’яніння, але той відмовився. Також відмовився і від огляду у найближчому медичному закладі.

Відтак, на порушника склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У судове засідання, яке відбулося 26 січня, водій “Фольксвагена” не з’явився – пояснив, що перебуває на лікуванні у медичному закладі і попросив розглянути справу у присутності адвоката.

Захисник, не заперечуючи проти обставин, зазначених в протоколі, просив звільнити водія від адміністративної відповідальності та передати його на поруки трудовому колективу, в якому працює обвинувачений.

Адвокат зазначив, що обвинувачений їхав автомобілем з дружиною. У зв`язку із тим, що водієві стало погано, різко знизився рівень цукру в крові, та, щоби підвищити рівень, дружина дала йому шампанського, яке було в автомобілі.

Мовляв, чоловік є інсулінозалежним, хворіє цукровим діабетом. При спілкуванні із працівниками поліції, через свою хворобу, не міг в достатній мірі усвідомлювати свій стан.

Втім, дослідивши усі матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, суддя виявився невблаганним.

Двоє свідків заявили, що водій “Фольксвагена” перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Окрім цього свідки повідомили, що винуватець зіткнення ще й намагався втекти з місця ДТП. Власне поведінка водія уже після скоєння автопригоди вплинула на рішення суду.

Враховуючи характер правопорушення, обстановку та поведінку на місці події, суддя Тернопільського міськрайонного суду Василь Позняк постановив визнати водія автомобіля “Фольксваген Пассат” винним у вчиненні адміністративного порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУаАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень.

Клопотання про передачу порушника на поруки трудовому колективу суддя відхилив, враховуючи те, що чоловік не працює водієм на підприємстві.

Окрім цього порушник має заплатити іще 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Бучачі через помилки патрульних винуватець аварії уникнув штрафу за п’янку