П’ятниця , 26.04.2024

10200 гривень штрафу: у Козові суд покарав водія “Жигулів” за п’яне ДТП

Козівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, автопригода трапилася 18 січня цього року у Козові на вулиці Герети. Близько 14.15 водій автомобіля “ВАЗ 2107” скоїв наїзд на припаркований автомобіль “Шкода Октавія” та, будучи причетним до ДТП, залишив місце події.

Пасажири “Шкоди” повідомили про аварію поліцейських, а ті швидко наздогнали водія “Жигулів” і зупинили його на вулиці Хмельницького. У порушника були явно виражені ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти огляд на стан сп’яніння, однак у присутності двох свідків чоловік відмовився.

У підсумку на водія “сімки” склали три протоколи – за ст. 124 КУпАП (дорожньо-транспортна пригода з матеріальними збитками), ст. 124-4 КУпАП (втеча з місця автопригоди) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “сімки” свою провину у вчинених порушеннях визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Але від громадського формування “Самооборона Козівщини” на адресу суду надійшло клопотання з проханням звільнити водія “ВАЗ 2107” від адміністративної відповідальності та передати матеріали справи на розгляд громадського формування.

Водночас інспектор поліції у судовому засіданні просив відмовити у задоволенні клопотання громадського формування, зважаючи на важкість та ступінь суспільної небезпеки вчинених адміністративних порушень.

Дослідивши матеріали справи Козівський районний суд 4 березня постановив визнати водія “ВАЗ 2107” винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124, ст. 124-4 та ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

Нагадаємо, із 17 березня в Україні вступив в дію закон про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Окрім того, що зросли штрафи, строки розгляду справ за ст. 130 збільшено від 3 місяців до 1 року. А також скасовано можливість передачі порушника на поруки трудовим колективам та громадським організаціям.

Читайте також:
У Заліщиках водій “Опеля” втретє за рік попався п’яним за кермом. Що вирішив суд?