П’ятниця , 19.04.2024

У Заліщиках водій “Опеля” втретє за рік попався п’яним за кермом. Що вирішив суд?

У Заліщиках працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Опель Астра”, який перебував за кермом у стані наркотичного сп’яніння.

Випадок трапився 18 лютого близько третьої години ночі. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився у присутності двох свідків.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті за дане порушення передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 10 років.

Втім, втретє за рік цього водія притягнути до відповідальності не вдалося.

У судовому засіданні водій не визнав своєї провини і просив закрити провадження, оскільки матеріалами справи не доведена його провина у порушенні за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Досліджуючи матеріали справи, суддя Заліщицького районного суду Шевчук В. М, зауважила, що поліцейським не зібрано доказів, які б підтверджували вину водія у вчиненні порушення за ч. 3 ст. 130.

Із матеріалів адміністративної справи не вбачається і для суду неможливо встановити, чи притягувався ОСОБА_1 двічі протягом року до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП. Додані до протоколу про адміністративне правопорушення постанови від 22.01.2021 року та 25.01.2021 року з Єдиного державного реєстру судових рішень не є належними та допустимими доказами вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП, оскільки дані постанови не свідчать про те, що правопорушення вчинені саме ОСОБА_1”. – зазначається у судових матеріалах.

Відтак, 26 лютого, суддя Заліщицького районного суду постановила провадження в адміністративній справі про притягнення водія “Опеля” до відповідальності закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу правопорушення, передбаченого ч.3 ст.130 КУпАП.

Читайте також:
У Заліщиках водій “Мерседеса” попався п’яним за кермом і отримав 20400 гривень штрафу