П’ятниця , 29.03.2024

У Заліщиках водій “Мерседеса” попався п’яним за кермом і отримав 20400 гривень штрафу

Заліщицький районний суд покарав водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення працівниками поліції був зафіксований 29 листопада 2020 року. Вночі у місті Заліщики на вулиці Бандери працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля “Мерседес С270 CDI”.

Чоловік перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, тому поліцейські запропонували йому пройти тестування на алкоголь.

У присутності двох свідків водій відмовився від проходження огляду на місці зупинки. Також відмовився проїхати у найближчий медичний заклад для проходження огляду.

Відтак, на водія працівники поліції склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як зазначається у матеріалах справи, у січні 2020 року цей водій притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП і отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 1 рік.

І ось не минуло й року, як чоловік знову попався за тим же порушенням.

У судовому засіданні водій автомобіля марки “Мерседес” визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя Заліщицького районного суду Шевчук В. М. 26 лютого цього року постановила водія автомобіля “Мерседес” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
На Тернопільщині водій фіри в’їхав у припарковану “Шкоду” і втік з місця ДТП