Четвер , 25.04.2024

Франція – Україна: анонс матчу відбору до ЧС-2022

У Парижі стартує відбір до чемпіонату світу в Катарі’2022 в групі D. В одному з ключових матчів усієї кваліфікації зійдуться збірні Франції і України.

Група D – одна з найскладніших серед європейського відбору. Окрім двох названих суперників там гратимуть «темна конячка» Боснія (з Джеко і П’яничем у складі), потужна Фінляндія (футбол у цій країні стрімко прогресує саме останнім часом) та непоступливий Казахстан.

Формула виходу на чемпіонат світу в Європі цього разу дуже жорстка. На Мундіаль напряму виходять лише переможці десяти груп. Володарі других місць, а також дві найкращі команди з Ліги націй розіграють лише три додаткові путівки (тобто три на дванадцять команд). Тому матч з французами, незважаючи на статус стартового, стає визначальним для перебігу всього подальшого відбіркового турніру.

Франція

Збірна Франції нині безумовно одна з найсильніших команд світу, і статус чемпіонів світу й одного з головних фаворитів Євро’2021 аж ніяк не випадковий. Тому іншого варіанту, окрім перемоги у кваліфікаційному турнірі до Мундіалю, нащадки мушкетерів навіть не розглядають. Стимулює до таких настроїв і «божевільний» склад команди, в якому по 5-10 топ-виконавців на кожну позицію.

Поглянемо лише на атакувальну лінію, яку викликав тренер Дід’є Дешам на звітний матч: Віссам Бен-Йєддер («Монако»), Кінгслі Коман («Баварія»), Усман Дембеле, Антуан Грізманн (обидва – «Барселона»), Олів’є Жиру («Челсі»), Тома Лемар («Атлетико»), Антоні Марсіаль («Манчестер Юнайтед»), Кіліан Мбаппе («ПСЖ»). Додамо сюди ще лідера півзахисту Поля Погба із «Манчестер Юнайтед» і в захист можна навіть не заглядати (хоча й там, повірте, є на кого звернути увагу)…

Протистояти такій команді дуже не просто, і це довів осінній товариський матч українців і французів, який наша команда програла 1:7 (виступала там, щоправда, в ослабленому коронавірусом складі).

Україна

Дуже багато запитань напередодні гри в стані збірної України. Особливо тих, що стосуються складу команди. У нашій збірній якось спонтанно розпочалася зміна поколінь, отож, питання практично щодо кожної позиції. Наприклад, хто вийде на вістрі атаки Яремчук чи Мораєс? Або проти потужного захисту французів Шевченко зробить ставку на непоступливого Бєсєдіна, який, до того ж, «роззабивався» навесні?

На флангах довірить перевіреним бійцям Коноплянці і Ярмоленку чи випустить молодих і перспективних Зубкова і Циганкова? Чи відновиться Степаненко, і ми знову побачимо в центрі поля звичний трикутник Малиновський-Зінченко-Степаненко?

Чи знайдеться в цих розташуваннях місце Марлосу або комусь з киян чи інших легіонерів? Хто вийде на флангах захисту, а хто у центрі (перевірений дует Кривцов-Матвієнко чи молоді динамівці). Зрештою, й основний воротар П’ятов нині втратив місце в «основі» «Шахтаря», отож, і тут є питання…

Початок гри і трансляція

Матч у Парижі розпочнеться 24 березня о 21.45 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалах ТРК «Україна» і «Футбол 1».

Прогноз

Букмекери безумовним фаворитом протистояння однозначно бачать команду Франції. «Фавбет» на перемогу французів в звітному матчі поставив коефіцієнт — 1,33. Виграш України оцінюють в 11,0. Нічию — 5,3.

«Парі Матч» оцінив перемогу французів коефіцієнтом 1,35, перемогу гостей — 10,5, нічию — 4,5.

Bwin на перемогу збірної Франції поставив коефіцієнт 1,55, команди України — 9,25, нічийний підсумок оцінили в 4,7.

Щодо рахунку гри, то найбільш імовірними на думку букмекерів є перемоги Франції 1:0 або 2:0. Такі рахунки оцінюють коефіцієнтами близькими до 6,0.

Читайте також:
Шахтар і Динамо програли та вилетіли з Ліги Європи (ВІДЕО)