П’ятниця , 26.04.2024

Шахтар і Динамо програли та вилетіли з Ліги Європи (ВІДЕО)

Київське Динамо і донецький Шахтар, як і очікувалося, вилетіли з Ліги Європи на стадії 1/8 фіналу.

Після поразки з великим рахунком у Римі (0:3), Шахтар намагався здобути позитивний результат бодай у Києві. Перший тайм минув у рівній боротьбі з мінімальними шансами на успіх обох команд – 0:0.

Однак уже на старті другої половини Рома відкрила рахунок у грі, фактично забезпечивши собі наступний раунд. Невдовзі Мораєс вирівняв цифри на табло, однак римляни забили й другий гол. Отож, Шахтар поступився і вдома 1:2.

Ще безнадійніше в Іспанії виглядало Динамо. Вільярреал ще до перерви забив два голи і спокійно довів матч до перемоги – 2:0 (і загальної 4:0).

Загалом, особливо на тлі минулого сезону, такий виступ для Динамо можна назвати навіть успішним, однак до ідеалу, звісно, ще дуже далеко.

А підсумувати єврокубковий сезон можна 12-им місцем у таблиці коефіцієнтів УЄФА. Отож, у сезоні 2022/23 рр. (через сезон) чемпіон України втратить пряме місце в Лізі чемпіонів. Тоді йому доведеться долати кваліфікаційний раунд плей-офф. Віце-чемпіон гратиме три кваліфікації – другий і третій раунди, а також плей-офф.

Читайте також:
Рома – Шахтар – 3:0. Огляд матчу Ліги Європи і відео голів