Четвер , 28.03.2024

Наркотики за кермом: у Тернополі водій “Мазди” отримав 20400 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд покарав водія “Мазди”, який керував транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння.

Факт порушення працівниками патрульної поліції був зафіксований у Тернополі 12 лютого цього року.

Ввечері, близько 21.00, на вулиці 15 Квітня правоохоронці зупинили легковий автомобіль марки “Мазда”, водій якого перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, підвищена жвавість і рухливість ходи, почервоніння обличчя.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп`яніння у медичному закладі водій категорично відмовився у присутності двох свідків.

Правопорушення вчинено повторно протягом року. Відтак на водія склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне керування транспортним засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мазди” не з`явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про що свідчить особистий підпис у протоколі про адміністративне правопорушення.

Тому суд 26 лютого приступив до розгляду без участі особи, на яку складено протокол.

Дослідивши усі матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вина водія “Мазди” у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, доведена належними та допустимим доказами, які представлені працівниками патрульної поліції.

У підсумку суддя призначив водієві “Мазди” покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього водій порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Заліщиках водій “Опеля” втретє за рік попався п’яним за кермом. Що вирішив суд?