П’ятниця , 26.04.2024

“Освіторія” оголошує старт національної премії для вчителів-новаторів Global Teacher Prize Ukraine 2021

25 березня о 12:00 Громадська спілка «Освіторія» оголошує старт національної премії для вчителів-новаторів Global Teacher Prize Ukraine 2021.

Вчителі – фундамент не тільки для розвитку освіти, а й держави загалом: за кожним великим здобутком стоїть учитель. У 2021 році Україна святкує 30-ту річницю Незалежності та підбиває підсумки своїх досягнень.

Національна премія Global Teacher Prize Ukraine вже вп’яте відзначатиме найкращих педагогів і запрошує до розмови: якими досягненнями може пишатися українське вчительство за 30 років, та що потрібно зробити, щоб їх було більше?

Спікери:

  • Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України
  • Зоя Литвин, засновниця Громадської спілки «Освіторія» та національної премії Global Teacher Prize Ukraine
  • Наталія Мосейчук, кураторка премії Global Teacher Prize Ukraine, телеведуча 1+1, кураторка проєкту «Право на Освіту»
  • Василь Дяків, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020, найкращий вчитель України
  • Ранджит Дісалі, переможець Global Teacher Prize 2020, найкращий вчитель світу (відеозвернення)

Інформаційна довідка:

Global Teacher Prize — це світова щорічна «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським підприємцем та філантропом Санні Варкі у 2014 році, щоб підкреслити важливість педагогів. У 2020 році одразу двоє українців увійшли до 50 найкращих учителів світу.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine ініціювала Громадська спілка «Освіторія» у 2017 році, з метою відзначити внесок українських вчителів у суспільство та підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень, поїздку на Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від Освіторії. Гасло премії #вчителіважливі.

Громадська спілка «Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, яка розвиває освіту в Україні, створює інноваційні школи й програми, навчає вчителів та освітніх управлінців, видає сучасне освітнє медіа та надає доступ до якісної освіти малозабезпеченим дітям. Засновник Global Teacher Prize Ukraine.

Читайте також:
Тернополянин запатентував мозаїчні модулі у формі єгипетських пірамід