Субота , 27.04.2024

Рома – Шахтар: анонс матчу Ліги Європи і прогнози

У Римі відбудеться перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи між місцевою Ромою та донецьким Шахтарем.

У попередньому раунді єврокубку римляни впевнено перемогли португальську Брагу (2:0 – на виїзді і 3:1 – вдома), а Шахтар без проблем розібрався з Маккабі із загальним рахунком 3:0.

Рома

Римляни останнім часом поправили своє становище в чемпіонаті Італії і повернулися до лігочемпіонівської четвірки. В останніх двох матчах здобуто дві перемоги: виїзну над Фіорентиною – 1:2 і домашню над Дженоа – 1:0. Попередній матч відбувся у неділю, 7 березня, і єдиний гол забив Джанлука Манчіні на 24-ій хвилині. Однак, на думку експертів, гра команди все ще далека від ідеалу.

Шахтар

Гірники поки також не особливо радують своїх вболівальників. Команда сенсаційно вилетіла з кубку України, поступається в чемпіонаті Динамо чотирма очками, а знизу Шахтар ще й підтискає Зоря (очна дуель нещодавно завершилася перемогою луганців). І навіть у протистоянні з Маккабі, особливо у його другому матчі, до гри Шахтаря залишилося багато запитань. У попередньому турі чемпіонату України Шахтар здобув непросту і скандальну перемогу над Олімпіком – 1:0. З незарахованим голом у ворота чемпіона, який досі багато хто вважає правильним і справедливим.

Початок гри і трансляція

Матч у Римі розпочнеться 11 березня о 22.00 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалі «Футбол 2».

Прогноз

Букмекери фаворитом протистояння, а особливо першого його матчу, однозначно бачать Рому. «Фавбет» на перемогу римлян в звітному матчі поставив коефіцієнт — 1,61. Виграш Шахтаря оцінюють в 5,7. Нічию — 4,65.

«Парі Матч» оцінив перемогу італійців коефіцієнтом 1,58, перемогу гостей — 5,6, нічию — 4,4.

Bwin на перемогу Роми поставив коефіцієнт 1,55, Шахтаря — 6,25, нічийний підсумок оцінили в 4,1.

Щодо рахунку гри, то найбільш імовірними на думку букмекерів є перемоги Роми 1:0, 2:0 або 2:1 і нічия 1:1. Букмекери оцінюють їх коефіцієнтами від 8,25 до 8,75.

До речі, співвідношення вартості складу обох команд — 370 млн. євро у італійців проти 158 млн. євро у Шахтаря.

Читайте також:
Динамо – Вільярреал: анонс матчу Ліги Європи і прогнози букмекерів