Четвер , 28.03.2024

Сергій Надал: Тернопільський міський стадіон носитиме ім’я Романа Шухевича

Ініціативу міського голови Сергія Надала одноголосно підтримали депутати міської ради

5 березня сесією Тернопільської міської ради прийнято рішення про присвоєння назви міському стадіону «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича». Про це заявив ініціатор рішення, міський голова Тернополя Сергій Надал.

Вшанування пам’яті Шухевича

Зважаючи на мужність, незламність у національно – визвольній боротьбі, самопожертву в ім’я Українського народу головнокомандувача Української Повстанської Армії Романа Шухевича, депутати міської ради одноголосно підтримали ініціативу міського голови щодо присвоєння стадіону назву «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича».

Сам міський голова наголошує на важливості такого рішення для патріотичного виховання молоді.

«У цей знаменний день 5 лютого ми вшановуємо пам’ять Героя України, головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Дуже символічним є те, що саме сьогодні ми приймаємо важливе рішення про присвоєння центральному стадіону назву «Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича». Це має велике значення для патріотичного виховання молоді, яка займається на нашому стадіоні»,  – наголосив міський голова Сергій Надал.

Шухевич – рекордсмен Запорозьких Ігор

Також за словами мера Тернополя, головнокомандувач УПА був не лише зразковим командиром, а й добрим спортсменом та лідером у багатьох видах спорту.

«Роман Шухевич – це не лише приклад звитяги, патріотизму та звитяги заради України. Він був справжнім чемпіоном та рекордсменом. Шухевич на власному прикладі доводив, що українець має бути всебічно розвинутий. І спорт має дуже велике значення.

З дитинства Шухевич був активним членом «Пласт», добре грав у баскетбол, волейбол і футбол, займався бігом, плаванням, лижним та планерним спортом. На Запорозьких іграх 1923 року у Львові Роман Шухевич зумів поставити рекорди у бігу з перешкодами на 400 метрів і у плаванні на 100 метрів. Тож рівняємося на Романа Шухевича, долаємо спортивні рекорди», – підсумував Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал: Українські міста можуть опинитися перед вибором або платити олігархам, або залишитись без тепла

One comment

  1. Пильнаи сутинку!