П’ятниця , 26.04.2024

Водія фіри суд визнав винним у ДТП на трасі Львів-Тернопіль

Фіра опинилась під фурою. У Зборівському районі водія гужового транспорту визнали винним у вчиненні ДТП.

Фото ілюстративне

Автопригода трапилася 5 лютого цього року на 25 кілометрі траси Тернопіль-Львів-Рава-Руська, це орієнтовно трохи далі від села Озерна, що на Зборівщині.

У темну пору доби, а саме о 21.30, водій вантажного автомобіля “RENAULT PREMIUM 370” з причіпом в’їхав у гужову підводу, яка рухалася попереду.

На щастя, у результаті аварії обійшлося без травмованих.

Поліцейським, які прибули на місце події, водій вантажівки пояснив, що не помітив завчасно гужового транспорту, оскільки на ньому не було жодних розпізнавальних знаків.

Відтак, патрульні склали адміністративний протокол за ст. 124 Кодексу України про адміністративні порушення (автопригода з матеріальними збитками) саме на водія гужового транспорту, зазначивши при цьому, що відсутність на підводі у темну пору увімкненого білого ліхтаря спереду та червоного позаду на автодорозі державного значення і стало причиною зіткнення.

Дослідивши матеріали справи (адмінпротокол, схему ДТП, пояснення обох водіїв), суддя прийшов до висновку, що в аварії винен водій фіри.

Але, зважаючи на каяття порушника та малозначимість порушення, суддя вирішив не карати їздового штрафом.

Відтак, Зборівський районний суд постановив водія гужового транспорту визнати винним у вчинення порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП та у зв’язку з малозначимістю порушення звільнив його від відповідальності, оголосивши йому усне зауваження.

Постанову прийнято 26 лютого, а 1 березня опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також:
На Тернопільщині водій фіри в’їхав у припарковану “Шкоду” і втік з місця ДТП