Четвер , 28.03.2024

За минулу ніч на дорогах Тернопільщини спіймали трьох пияків і одного наркомана

За минулу ніч патрульні Тернопільщини виявили 4 водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння – один із них перебував під дією наркотичних речовин.

Сьогодні, 31 березня, близько 4-ї години ночі, патрулюючи вул. С. Бандери, що у місті Заліщики Тернопільської області, патрульні помітили транспортний засіб BMW, водій якого порушив правила дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм, інспектори виявили у нього ознаки наркотичного сп’яніння, інформують у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області.

Та від проходження відповідного огляду у найближчому медичному закладі чоловік відмовився. Окрім того, з’ясувалося, що кермувальник вже був позбавлений права керування за аналогічне правопорушення.

На громадянина поліцейські склали протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі за рік була притягнута до відповідальності за керування транспортними засобами в стані сп’яніння) КУпАП та винесли постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка позбавлена такого права) КУпАП.

Нагадаємо, що санкція за ч. 3 ст. 130 КУпАП відтепер передбачає штраф у розмірі 51 000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, а за керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права — штраф у розмірі 20 400 грн.

Слід зауважити, що рішення про притягнення нетверезого водія до адміністративної відповідальності на основі складених адмінпротоколів прийматиме суд. Тож за якийсь час побачимо чи вдасться цього водія притягнути до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
10200 гривень штрафу: у Козові суд покарав водія “Жигулів” за п’яне ДТП