П’ятниця , 26.04.2024

Замість плоту отримав судимість: суд покарав жителя Гусятинщини, який різав дерева у заповіднику

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо чоловіка, який здійснив незаконну порубку дерев у заповіднику.

Як вбачається із матеріалів справи, житель Гусятинщини двічі здійснив незаконну порубку дерев у Вікнянському лісництві природного заповідника «Медобори», що між населеними пунктами Саджівки та Красне.

Спочатку 4 січня цього року чоловік ручною пилою зрізав одне дерево порода сосна. Спиляний стовбур розділив на три частини довжиною орієнтовно по 1,8 м. Верхівку залишив, а частини стовбура виніс в напрямку виїзду із заповідника та поскладав неподалік польової дороги.

Мав намір забрати деревину додому, але був виявлений працівниками поліції та лісничими.

Чоловік пояснив, що зрізав дерево для виготовлення огорожі власного домогосподарства.

13 січня цей же чоловік попався знову за цим же порушенням. Він зрізав уже два дерева і намагався стовбури забрати додому для виготовлення огорожі, але знову ж таки був виявлений працівниками поліції та лісничими.

Дії порушника кваліфікували за ч. 3 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев та чагарників у заповідниках та на природо-охоронних територіях).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафі від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

У суді житель Гусятинщини повністю визнав свою провину та щиро розкаявся у вчиненому.

Представник лісництва попросив суд суворо не карати порушника, оскільки той відшкодував збитки та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши усі матеріали справи суд ухвалив визнати жителя Гусятинщини винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.246 КК України і призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України  суд звільнив чоловіка від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Читайте також:
Наркотики за кермом: у Тернополі водій “Мазди” отримав 20400 гривень штрафу