Вівторок , 19.03.2024

Шахтар – Динамо: анонс матчу і коефіцієнти букмекерів

У матчі 22 туру чемпіонату України донецький Шахтар номінально приймає київське Динамо на НСК «Олімпійський».

Після 5-річної паузи київське Динамо знову претендує на чемпіонство, маючи 7-очковий заділ над Шахтарем.

У суботу «гірники» можуть лише скоротити цей відрив до 4 очків, однак на завершення чемпіонату киян чекає непростий календар, тому Шахтар поки руки не опускає. До того ж на руку донеччанам може зіграти й виступ Динамо у Кубку України, і обов’язкове розпорошення сил.

Шахтар

Донеччани останнім часом стабілізували свою гру і вже два матчі поспіль здобувають перемоги, що після березневого провального відрізку (було програно два матчі в чемпіонаті, а також Шахтар вилетів із Кубка України) — вже непогано. У попередньому турі донеччани перемогли, фактично, свій фармклуб із Маріуполя – 3:0 (дубль Мораєса і гол Соломона).

Динамо

Кияни не дуже ускладнять собі життя навіть у випадку поразки. Вони дуже вдало проводять останні матчі в чемпіонаті, і після його відновлення здобули 7 перемог при одній нічиїй. В останніх матчах здобуто 6 перемог поспіль з різницею м’ячів – 16:2 (у попередньому турі перемогли Дніпро-1 – 2:0).

Навіть у випадку поразки Динамо залишиться на відстані 4 очків від Шахтаря, і для чемпіонства потрібно буде лише зберегти відрив в останніх 4 турах. Хоча фінальний відрізок для Динамо не простий: Інгулець (вдома), Ворскла (виїзд), Маріуполь (вдома), Колос (виїзд). Ворскла все ще претендує на медалі, Маріуполь точно зіграє через «не можу», а Колос ледь не залишив Динамо без Ліги Чемпіонів у минулому чемпіонаті.

Початок гри і трансляція

Матч у Києві розпочнеться у суботу, 17 квітня, о 19.30 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалі «Футбол1».

Прогноз

Букмекери надають перевагу номінальним господарям поля. «Фавбет» на перемогу Шахтаря поставив коефіцієнт — 2,05. Виграш Динамо оцінюють в 3,4. Нічию — 3,7.

«Парі Матч» оцінив перемогу гірників коефіцієнтом 2,05, перемогу киян — 3,55, нічию — 3,55.

Bwin на перемогу Шахтаря поставив коефіцієнт 1,95, Динамо — 3,5, нічийний підсумок оцінили в 3,3.

Щодо рахунку гри, то найбільш імовірним на думку букмекерів традиційно є 1:1. «Фаворит» оцінив його коефіцієнтом 6,9, «Парі Матч» — 6,7, а Bwin — 7,0.

Читайте також:
Новини боксу. Спаринг-партнер Макгрегора підтвердив бій з Денисом Берінчиком