Четвер , 25.04.2024

У Підволочиську судили чоловіка, який продавав порножурнал

Чергову “порносправу” розглядали суди на Тернопільщині.

Зокрема, умовний термін отримав житель Підволочиського району за продаж знайомому порножурналу  за 70 грн.

Про це йдеться у вироку Підволочиського райсуду від 11 травня. Як зазначено тут, у листопаді 2020 фігурант справи знайшов на автостанції у смт Підволочиськ біля сміттєвого контейнера журнал в поліетиленовому пакеті журнал без назви із зображеннями порнографічного характеру. Його забрав додому у село. У грудні продав його знайомому у тому ж Підволочиську за 70 грн.

Такими діями вчинив кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 301 КК України, тобто  зберігання та незаконний збут порнографічних предметів.

До суду обвинувальний акт надійшов разом з угодою про визнання винуватості. Відповідно до неї, сторони узгодили покарання у виді 1 року обмеження волі та звільнення на підставі ст. 75 КК України  від відбування призначеного покарання з випробуванням, із встановленням іспитового  строку, терміном 1 рік.

Суд, відповідно, затвердив вищезгадану угоду та призначив узгоджене в ній покарання. Також сказав стягнути з фігуранта  на користь держави судові витрати за проведення судової мистецтвознавчої експертизи 1307,60 грн,а журнал без назви розпорядився знищити.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, у Державному реєстрі судових рішень на Тернопільщині за 2021 – це уже третій вирок за зберігання та збут порнографічних предметів.

Зокрема, до відповідальності фігурантів притягували за збут дисків із відеозаписами та гральних карт із зображеннями порнографічного характеру. За 2020 рік таких справ в області було 13. Практично всі справи завершились  умовним покаранням або штрафом.

Світлана РИБКА

Читайте також:
У Тернополі судили таксиста, який займався звідництвом і возив клієнтів до проститутки