П’ятниця , 26.04.2024

Вільярреал – Манчестер Юнайтед: анонс фіналу Ліги Європи і прогнози букмекерів

У середу, 26 травня, в польському Гданську відбудеться фінал Ліги Європи сезону 2020/21 рр.

Вільярреал - Манчестер Юнайтед

На поле стадіону Енерга Гданськ вийдуть футболісти іспанського Вільярреалу і англійського клубу Манчестер Юнайтед. Обидві команди подолали непростий шлях до цього турніру – Вільярреал дійшов до цієї стадії від групового раунду Ліги Європи, а Манчестер Юнайтед опустився до плей-офф із Ліги Чемпіонів.

Вільярреал

Іспанський клуб завершив Примеру мінімальною поразкою від Реалу 1:2, причому вів у рахунку за ходом поєдинку. У підсумку в чемпіонаті він посів 7 місце, і фінал Ліги Європи його останній шанс не лише виграти престижний кубок, а й забезпечити собі місце в Лізі Чемпіонів на наступний сезон.

Вільярреал виграв груповий раунд Ліги Європи, здобувши 5 перемог при одній нічиїй. Після цього на стадіях плей-офф подолав австрійський Зальцбург, а також київське і загребське Динамо. У півфіналі Вільярреал здолав лондонський Арсенал, перемігши вдома 2:1, а потім втримав «суху» виїзну нічию 0:0.

Манчестер Юнайтед

Клуб із Манчестера переміг в останньому турі Прем’єр-Ліги Вулверхемптон – 2:1 і посів друге місце в чемпіонаті. Ліга Європи залишається єдиним шансом на трофей у цьому сезоні, адже в англійських кубках Юнайтед не дійшов до фіналу.

Єврокубковий сезон МЮ розпочав у Лізі Чемпіонів, але в групі з ПСЖ, Лейпцигом й Істанбулом посів третє місце й перейшов до Ліги Європи. На стадіях плей-офф Манчестер Юнайтед здолав Реал Сосьєдад, Мілан і Гранаду. А в півфіналі «перестріляв» Рому – 6:2 і 2:3.

Початок гри і трансляція

Матч розпочнеться у середу, 26 травня, о 22.00 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалі «Футбол 2».

Прогноз

Букмекери в звітному протистоянні надають перевагу Манчестер Юнайтед. «Фавбет» на перемогу англійців в основний час поставив коефіцієнт — 1,87. Виграш Вільярреалу оцінюють в 4,75. Нічию — 3,55.

«Парі Матч» оцінив перемогу англійців коефіцієнтом 1,86, перемогу іспанців — 4,8, нічию — 3,55.

Bwin на перемогу МЮ поставив коефіцієнт 1,83, Вільярреалу — 4,33, нічийний підсумок оцінили в 3,4.

Що ж до загальної перемоги (з врахуванням додаткового часу чи можливої серії пенальті), то і тут шанси Манчестер Юнайтед оцінюють вище:  «Фавбет» оцінив їх перемогу коефіцієнтом 1,41, «Парі Матч» — 1,42, а Bwin — 1,4. Вільярреалу, відповідно, 3,1; 3,0 та 2,75.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал https://t.me/ternograd