Четвер , 09.05.2024

У Тернополі нелегальному таксисту дали 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який здійснював пасажирські перевезення без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

таксі

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 16 квітня цього року у Тернополі.

На вулиці Микулинецькій працівники Укртрансбезпеки виявили водія легкового автомобіля “Форд Мондео”, який здійснював пасажирські перевезення без державної реєстрації як суб’єкта господарювання.

Водій із Підволочиського району перевозив пасажирів із закріпленою шашкою таксі “579”, але у нього не було документів, які б підтверджували про його реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності.

На кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без участі у засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 18 травня постановив визнати водія автомобіля “Форд Мондео” у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАп та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

10 червня дане рішення набрало законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині за п’яну їзду на тракторі неповнолітній водій отримав сувору догану