Четвер , 28.03.2024

Учні Новоставської ЗОШ відвідали з екскурсією ФГ “Гадз”

Учні Новоставської ЗОШ І-ІІ ступенів відвідали з екскурсією ФГ “Гадз” де ознайомились з технологічними процесами підприємства та поспілкувались з керівником компанії Петром Гадзом!

ФГ Гадз, Трибухівці

Нагадаємо, фермерське господарство «Гадз» створене 20 жовтня 2011 року і спеціалізується на вирощуванні фруктів.

Елементами технологій є використання карликових підщеп, нових продуктивних сортів, краплинне зрошення та утримання саду на шпалері. Основними сортами яблуні є: Гала, Ред Чіф, Голден Делішес, Ред Джона Принц, Айдаред, Фуджі, Чемпіон, а також інші інтенсивні сорти; груша – Конференція, слива – Стенлей.

В 2013 році господарством було введено в експлуатацію фруктосховище, а в 2015 році збудовано сучасний холодильно-сортувальний комплекс загальною площею 5250 м2 , в якому розміщено сортувальна лінія фірми Sorter, що дозволяє відсортовувати яблуко по калібру, кольору та вазі.

А в грудні 2016 року відкрито холодильний комплекс з регульованим газовим середовищем (РГС) ємністю 6,5 тис. тон зберігання.

В період  сезону 2018-2019 фермерське господарство “Гадз” стало лідером серед українських компанії у експорті яблука в країни Європи,  Близького Сходу та Азії.

Сьогодні планується будівництво наступних черг фруктосховища з регульованим газованим середовищем загальною ємкістю 40 тисяч тон з більш потужною сортувальною лінією та інфраструктурою для переробки фруктів та ягід.

Джерело: Бучацькі справи

ФГ Гадз, екскурсія, новини Тернопільщини

Новоставська школа, екскурсіяПетро Гадз, новини Тернопільщини

Читайте також:
ФГ “Гадз” відвідали керівники “Укрсадпром” (ФОТО)