Вівторок , 19.03.2024

500 гривень не беруть: на Бучаччині водія покарають за нетверезу їзду і за спробу дати хабаря

За 500 гривень чоловік намагався вирішити питання непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння.

поліція, штрафПро це сьогодні, 28 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Під час патрулювання співробітники групи реагування патрульної поліції Бучацького відділення поліції виявили водія – 36-річного місцевого жителя, від якого був відчутний різкий запах алкоголю. Поліцейські запропонували йому пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння. Проте чоловік відмовився та почав пропонувати інспекторам  гроші, аби вони не складали на нього адмінпротокол.

Правоохоронці  попередили кермувальника, що за пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди передбачена кримінальна відповідальність. Та попри це він витягнув 500 гривень та підкинув інспектору. Неправомірні дії водія-порушника зафіксувала бодікамера.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Адміністративний протокол за  керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння – ст. 130 КУпАП на водія-порушника теж складено.

За керування автомобілем стані алкогольного сп’яніння водія загрожує 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. І ще такий же розмір штрафу водій може отримати за спробу дати хабаря.

Цікаво, що днем раніше на Бучаччині трапився аналогічний випадок – патрульні зупинили нетверезого водія з Вінничини, який згодом хотів залагодити проблеми, пропонуючи поліцейським 1000 гривень хабаря.

У підсумку чоловік отримав протокол за п’яну їзду і кримінальне провадження за спробу підкупу поліцейського.

Читайте також:
У Тернополі пенсіонер за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу