Середа , 17.04.2024

3,59 проміле – у Касперівцях спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

3,59 проміле

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення був зафіксований 19 липня у селі Касперівці Заліщицької територіальної громади. Близько 12.50 на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген Кадді”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат огляду – 3,59 проміле.

Загалом, результат від 3 до 5 проміле вважається небезпечним для здоров’я, який може навіть призвести до летального наслідку в результаті алкогольного отруєння.

На водія поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді водій “Фольксвагена” свою провину визнав, щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Кадді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
Аварія у Тернополі: водій “Форда” влетів під вантажівку і отримав 17000 гривень штрафу