Неділя , 28.04.2024

Аварія у Тернополі: водій “Форда” влетів під вантажівку і отримав 17000 гривень штрафу

17 тис. грн. штрафу дав Тернопільський міськрайонний суд водію «Ford Mondeo». Чоловік ще у березні цього року зіткнувся із ЗІЛом на просп. Злуки.

аварія, ДТП

Про це йдеться у постанові Тернопільського міськрайонного суду від 21 липня. Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, чоловік був з ознаками алкогольного сп’яніння, але від огляду відмовився. А відтак вчинив правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

У суді фігурант вину заперечив, сказав, що не пив перед ДТП. Вказав, що під час ДТП він отримав ушкодження і його забрали у лікарню. Там йому поліція і запропонувала пройти огляд на стан сп’яніння, але він був у шоковому стані і відмовився.

Причому, його захисниця у суді заявила про відсутність доказів, що саме її підзахисний у той день керував автівкою та ще й у стані алкогольного сп’яніння. Також заявила, у працівників поліції не було підстав для зупинки транспортного засобу під керуванням її підзахисного у розумінні ст. 35 Закону України «Про Національну поліцію». А ще – висловила сумніви щодо вимірювального приладу.

Допитаним був і свідок, який викликав швидку і поліцію на місце ДТП. Той розповідав, що не чув від водія запаху алкоголю.

Втім суд, дослідивши матеріали, прийшов до переконання про наявність в діях водія ознак правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП. Висловився суд і щодо доводів захисниці. Зокрема, вказав, що поліція не зупиняла її підзахисного, а прибула на місце ДТП. А у випадку отримання тілесних ушкоджень під час ДТП передбачено обов’язкове проведення огляду на стан сп’яніння учасників цієї пригоди.

Критично суд поставився і до доводів про відсутність доказів керування автівкою саме її підзахисним, адже це доводиться іншими матеріалами справи і не заперечується  навіть її клієнтом. Також критично згадав і закиди щодо вимірювального приладу, оскільки огляд на стан сп’яніння не проводився.

Врешті, заперечення фігуранта та його захисниці суд назвав надуманими. Тож визнав чоловіка винуватим у вчиненні порушення за ч.1 ст. 130 КУпАП і дав 17 тис. грн. штрафу.

Рішення набрало законної сили 2 серпня.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
Житель Теребовлянщини за нетверезу їзду отримав два штрафи по 34000 гривень