Субота , 20.04.2024

Житель Теребовлянщини за нетверезу їзду отримав два штрафи по 34000 гривень

На Тернопільщині присудили 34000 штрафу водію мопеду – чоловіка повторно упіймали на їзді напідпитку. На суд водій не з’явився.

Про це йдеться у постанові Теребовлянського райсуду від 21 липня. Як зазначено у протоколі про адміністративне правопорушення, ввечері 30 червня у селі Семенів керував транспортним засобом-мопедом “Вайпер” з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння що на місці, що у лікарні – відмовився. Таким чином, вчинив адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

До суду чоловік не з’явився, хоча про час і дату був повідомлений і про відкладення справи не клопотав. А суд прийшов до висновку про наявність в його діях складу правопорушення за ч.2 ст. 130 КУпАП.  Відтак визнав винуватим і присудив 34 тис. грн. штрафу.

Що цікаво, того ж самого водія судили за керування “Жигулями” напідпитку у квітні 2021 року. Постановою  від 3 червня його визнано винуватим також у вчиненні правопорушення за ч.2 ст. 130 КУпАП та оштрафовано на 34 тис. Причому, фігурант справи, як пише у постановах, непрацюючий.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
500 гривень не беруть: на Бучаччині водія покарають за нетверезу їзду і за спробу дати хабаря