Четвер , 28.03.2024

У Монастириськах зіткнулися дві вантажівки MAN. Як суд покарав винуватця?

Монастириський районний суд призначив покарання для винуватця ДТП, яке трапилося за участі двох вантажних автомобілів марки MAN.

ДТП Монастириська

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 20 липня цього року на 48-му кілометрі автодороги Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль (це при в’їзді у місто Монастириська).

Водій вантажного автомобіля “MAN 25.372” проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із вантажним автомобілем “MAN 12.180”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

На водія, який виїхав на зустрічну смугу, склали адміністративний протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

Монастириський районний суд, розглянувши матеріали справи, 6 серпня постановив водія вантажівки “MAN 25.372” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім того порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Слід зауважити, що ця аварія трапилася у дощову погоду. І причому це ДТП за участі фур того дня була не єдиним у Монастириськах.

“ТРИ фури за 1,5 ГОДИНИ дощу! Зорепад на них сьогодні закінчиться чи ні?

Людям як лягати спати в хатах уздовж цієї ділянки дороги державного значення коли вночі може опинитися фура в одній із кімнат?

Наразі одне подвір’я вже постраждало, дорога знову перекрита, оскільки маємо ще дві великовантажні машини!

Дякувати Богу всі живі і здорові , хата у сусідів не постраждала (лише подвір’я, паркан та огорожа). Дві наступні машини також не зачепили будівлі”. – написала 20 липня у Фейсбуці місцева громадська активістка Світлана Безділь.

Читайте також:
10 травмованих: у поліції розповіли деталі аварії за участі туристичного мікроавтобуса