Четвер , 28.03.2024

У Заліщицькій громаді затримали браконьєра, який з човна ловив рибу сітками

Завдано понад 2 тис. грн збитків на річці Серет, – Тернопільський рибоохоронний патруль.

рибалка, браконьєр

11 серпня в ході проведення рейду інспекторами Тернопільського рибоохоронного патруля задокументовано грубе порушення Правил рибальства.

Інцидент стався на річці Серет біля с. Голігради  Заліщицької територіальної громади.

Близько 14.00 було виявлено місцевого мешканця, який здійснював вилов риби з дерев’яного човна забороненими знаряддями лову – сітками ставними (4 штуки). У сітках знаходилась така риба: карась сріблястий – 34 екз., плітка – 3 екз., лящ – 3 екз. та судак – 2 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 8,6 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять – 2 363 грн.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за   ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушення. Заборонені знаряддя лову вилучено.

Слід зауважити, що порушення правил рибальства на Тернопільщині найчастіше фіксують у Заліщицькому та Борщівському районах, де місцеві мешканці виловлюють рибу у Дністрі або у Збручі. Зазвичай, у таких випадках суд призначає покарання у вигляді штрафу у розмірі 340 грн. Окрім того порушники ще мають заплатити 454 грн. судового збору. Отож, загалом “ціна” таких порушень становить майже 700 гривень.

Читайте також:
На Тернопільському ставі браконьєри виловили риби на понад 7000 гривень