Середа , 24.04.2024

2,09 проміле: у Козові спіймали дуже п’яного водія із Бучаччини

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 31 липня цього року у смт. Козова – на вулиці Тернопільській поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру на місці зупинки у присутності двох свідків. Результат – 2,09 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Матеріали справи направили на розгляд у Бучацький районний суд – за місцем проживання порушника.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд 16 вересня постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Слід зауважити, що вказаний водій раніше кілька разів притягувався до відповідальності за дрібне хуліганство та домашнє насильство. Причому за систематичне домашнє насильство його притягували навіть до кримінальної відповідальності.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
2,54 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати