Четвер , 28.03.2024

На півдні Тернопільщини стався землетрус – 4,3 бала за шкалою Ріхтера

У Тернопільській області цієї ночі, 23 вересня, стався землетрус. Згідно з офіційними даними, його оцінили в 4,3 бала за шкалою Ріхтера.

землетрус на Тернопільщині

Як повідомляється на кількох онлайн-картах землетрусів, було одразу два осередки на межі Тернопільщини та Прикарпаття, поблизу населених пунктів Нирків та Хмелева. Поштовхи зафіксували на глибині 57 км під землею, пише Інтернет-видання Тернополіс.

Попередження про коливання тектонічних плит завчасно надходило власникам телефонів на базі ОС Андроїд.

В соцмережі жителі Тернопільщини вже встигли поділитися враженнями від пережитого:

«Це було жахливо. Ми прокинулися від дуже гучного звуку, а буквально через кілька секунд почало трясти всю хату», – каже пані Оксана з Білої, що на Чортківщині.

«Спочатку подумав, що це вантажівка проїхала повз, але коли прокинувся остаточно, зрозумів – щось не так», – стверджує Олексій з Теребовлі.

«Живу на п’ятому поверсі і це дуже страшно, коли прокидаєшся від того, що вся квартира ходуном ходить», – ділиться враженнями Надія з Чорткова.

«У Городенці – справжнє пекло. Все трясло й гуділо аж 11 хвилин. Мої рідні та сусіди в чому спали, в тому й повибігали на вулицю, діти плакали, тварини як подуріли. Це дуже страшно».

До слова, наразі інформації про завдані землетрусом збитки немає.

Христина СЛОТА

землетрус на Тернопільщині

Читайте також:
У Тернополі зник відомий журналіст Ярослав Буяк