П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі п’яний блогер скоїв ДТП. Як його покарали?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП, Тернопіль, блогер

Як вбачається із матеріалів справи, аварія трапилася 1 серпня цього року у Тернополі – близько 17.45 на вулиці Руській водій автомобіля Audі Q3 не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки, не впорався з керуванням та допустив наїзд на металеву огорожу і рекламний щит.

На щастя, у результаті ДТП обійшлося без травмованих. Механічних ушкоджень зазнали автомобіль, металева огорожа та рекламний щит, пише видання Тернополіс.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру на місці події. Результат – 2,08 проміле, що у 10 разів вище допустимої норми.

На водія склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій визнав свою провину, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд 31 серпня постановив водія автомобіля Audі Q3 визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Окрім цього порушник має сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, 1 серпня ряд Інтернет-видань повідомляли, що аварію у центрі Тернополя скоїв відомий блогер Антон Метельський.

Слід зауважити, що інцидент на Руській для цього блогера – це вже третє ДТП за останніх три роки.  У квітні 2019 року він скоїв аварію на автомобілі BMW X5, а у січні 2020-го – на автомобілі Lexus NX 200. Щоправда, у цих двох випадках чоловік був за кермом тверезим і тоді також обійшлося без травмованих.

Читайте також:
На Бучаччині спіймали двох п’яних водіїв – 0,33 і 2,46 проміле. Хто із них отримав штраф?