П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний чоловік ображав медиків швидкої і погрожував поліцейським. Скільки це коштує?

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо чоловіка, який у стані алкогольного сп’яніння погрожував працівникам поліції та ображав медиків швидкої.

патрульна поліція

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 4 травня цього року у Тернополі – на вулиці Лесі Українки чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, нецензурно висловлювався на адресу працівників поліції та медиків швидкої. При цьому він намагався вчинити бійку із поліцейськими.

На вимогу припинити правопорушення не реагував і погрожував правоохоронцям фізичною розправою.

Врешті решт на порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство, нецензурна лайка у громадських місцях, чіпляння до громадян тощо) і за 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню поліцейського).

За вчинене порушення чоловікові загрожував штраф у розмірі від 136 до 255 гривень або громадські роботи терміном від 40 до 60 годин.

Слід зауважити, що у попередні роки вказаний чоловік раніше уже неодноразово буянив на Східному масиві і притягувався до адміністративної відповідальності. Порушник плював на поліцейських і ці витівки йому обходилися у 255 гривень штрафу.

Однак цього року йому пощастило більше. Порушення було вчинено 4 травня, а Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу 1 вересня.

Нагадаємо, згідно чинного законодавства, до адміністративної відповідальності можна притягнути (за винятком ст. 130 КУпАП) не пізніше, ніж за 90 днів з часу вчинення адмінпорушення.

Тож суд постановив закрити провадження за ст. 173 і 185 КУпАП у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності. Рішення суду 13 вересня набрало законної сили.

Читайте також:
У Великих Гаях п’яний водій скоїв ДТП і отримав за це 17000 гривень штрафу