П’ятниця , 29.03.2024

Відомого тернопільського журналіста Ярослава Буяка знайшли мертвим

Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції встановили, що Ярослав Буяк помер у лікарні.

Ярослав Буяк

Про це сьогодні, 23 вересня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

“Повідомлення про зникнення 57-річного тернопільського журналіста надійшло в поліцію 1 серпня. Чоловік пішов з дому і не виходив на зв’язок. Працівники поліції встановили, що він перебував на стаціонарному лікуванні в місцевому медзакладі і там помер. Тіло чоловіка з 30 серпня знаходилося в лікарняному морзі”. – йдеться у сьогоднішньому повідомленні поліції.

Наразі поліцейські встановлюють усі обставини смерті. За даним фактом відкрито кримінальне провадження згідно статті 115 КК України з позначкою “безвісти відсутній”.  Триває розслідування.

Нагадаємо, про зникнення Ярослава Буяка вчора у соцмережі повідомив його колега Володимир Андріїшин. Відтак, після цього справа набула розголосу.

Ярослав Буяк народився 3 квітня 1964 року в Тернополі. Закінчив художню школу та філологічний факультет Тернопільського педінституту. Започаткував і редагував у 1995—2000 рр. журнал «Освітянин» та дитячу газету «П’ятниця». Один із засновників та співредактор «Тернопільської газети» (1995—1996 рр.).

У 2008 році — головний редактор ділового тижневика «Ваші гроші». Від 2009 — головний редактор книжкового видавництва «Новий колір». З 2015 року по 2017 рік служив в Збройних Силах України за контрактом.

Читайте також:
У Тернополі зник відомий журналіст Ярослав Буяк