Середа , 24.04.2024

За використання сирени водій “BMW X5” отримав 8500 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який під час руху використовував звукові спецсигнали.

BMW X5

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 липня цього року у місті Рівне – на вулиці Грушевського поліцейські зупинили водія автомобіля “BMW X5”, який під час руху використовував спеціальний звуковий сигнальний пристрій типу “сирена”.

Використання таких спецсигналів на приватному автотранспорті заборонено законодавством, тож на порушника склали адміністративний протокол за ст. 122-5 КУпАП.

Згідно з чинним законодавством, адміністративні справи розглядаються у судах або за місцем вчинення порушення, або за місцем проживання особи, яка притягується до відповідальності.

Відтак, справа про дане порушення потрапила на розгляд до Тернополя.

Тернопільський міськрайонний суд, вивчивши матеріали справи, постановив водія автомобіля “BMW X5” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 122-5 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 8500 гривень з конфіскацією спеціальних звукових сигнальних пристроїв типу «сирена».

Окрім цього порушник в дохід держави має ще заплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Тернополі п’яний блогер скоїв ДТП. Як його покарали?