П’ятниця , 29.03.2024

2,56 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія і дали йому 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 13 серпня цього року у Тернополі – на вулиці Лучаківського поліцейські зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2121” (“Нива” – ред.), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою алкотестеру. Результат – 2,56 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Ниви” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду справи без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд прийшов до висновку, що в діях водія “Ниви” вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП. Відтак, суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

18 жовтня рішення суду набрало законної сили.

Слід зауважити, що вказаний порушник є частим фігурантом справ у Тернопільському міськрайонному суді.

Хуліганство, сімейне насильство, п’яне ДТП – ось перелік порушень за останніх кілька років. Щоправда, за п’яне ДТП, вчинене у Тернополі у 2017 році, чоловіка не вдалося притягнути до відповідальності.

Читайте також:
У Збаражі судили неповнолітнього юнака, який на Лановеччині вкрав автомобіль