П’ятниця , 26.04.2024

У Збаражі судили неповнолітнього юнака, який на Лановеччині вкрав автомобіль

На Лановеччині неповнолітній покатався на авто без дозволу власника та заробив собі кримінальну справу. Юний водій сів за кермо чужого авта, поки його власник спав біля ставу.

Про це йдеться у вироку Збаразького райсуду від 7 жовтня 2021 року. Як випливає із обвинувального акту,  випадок трапився ще 6 липня минулого року. Тоді неповнолітній фігурант справи, перебуваючи біля ставу у селі Борсуки, переконався, що власник «ЗАЗ 1105» спить. Хлопчина витягнув у нього ключі, запустив двигун та почав рух у сторону сусіднього села Нападівки. 

Такі дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 289 КК, тобто незаконне заволодіння транспортним засобом. Надалі, 27 липня 2020 року, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину. А цьогоріч, 22 вересня, потерпілий пішов з ним на угоду про примирення із обвинуваченим за участі його законного представника та захисника. 7 жовтня її суд і затвердив.

Він визнав фігуранта винуватим у заволодінні транспортним засобом та призначив узгоджене сторонами покарання – 850 грн штрафу. Також суд сказав стягнути з нього 1634,50 грн за проведені експертизи.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, це не вперше суд спробував поставити крапку у цій історії. Так, ще 29 березня 2021 суд ухвалив звільнити його від кримінальної відповідальності із застосуванням щодо нього примусових заходів виховного характеру у виді передачі його на поруки матері, до досягнення ним повноліття, за умови, що з дня передачі його на поруки виправдає довіру матері, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадського порядку, а провадження про його обвинувачення закрив. Однак прокурор подав апеляцію та виграв, а справу відправили на новий розгляд до Збаразького райсуду, що закінчився вироком від 7 жовтня.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій на автостоянці скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу