П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій на автостоянці скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 25 червня цього року у Тернополі – близько опівночі на автостоянці, що на вулиці Леся Курбаса, водія автомобіля “Шкода Октавіа” допустив зіткнення із автомобілем марки “Тойота”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Сторож стоянки помітив цей інцидент і викликав на місце події спочатку власника “Тойоти”. Потім викликали і патрульних поліцейських.

Винуватець аварії мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці події він категорично відмовився, також відмовився і від огляду у медичному закладі.

Відтак, працівники поліції склали на порушника два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе кермування).

Судове засідання за даним фактом кілька разів відкладалося, оскільки водій “Шкоди” подавав клопотання, що начебто шукає адвоката, хоча насправді мав укладений договір із захисником.

Врешті решт у вересні Тернопільський міськрайонний суд таки розглянув дану справу і постановив визнати винним водія “Шкоди” у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
П’яна сотня: поліція порахувала нетверезих водіїв, яких у вересні вдалося спіймати на Тернопільщині