П’ятниця , 29.03.2024

На Кременеччині судили чоловіка, який фірою з лісу вивіз чотири колоди сосни

На Кременеччині судили чоловіка за вивіз на підводі чотирьох колод сосни з природно-заповідного фонду місцевого значення «Воронуха».

ліс на Тернопільщині

Чоловік натрапив на поліцейських під час виїзду з лісу. Про це йдеться у вироку Кременецького райсуду від 1 жовтня 2021. Випадок, як пише у матеріалах справи, трапився 23 серпня 2021 року.

Близько півночі обвинувачений поїхав на підводі з конем у лісову ділянку, що знаходиться поблизу села Кімната Кременецького району та завантажив на неї чотири колоди сосни, заготовлені внаслідок незаконної рубки. Їх мав намір розрізати на дошки, але був виявлений поліцією під час виїзду з лісу.

Відтак заподіяв державі в особі ДП Кременецькому лісовому господарству шкоду на загальну суму 2654,75 гривень.

До суду справа пішла уже з укладеною угодою про визнання винуватості з прокуратурою, яку суд 1 жовтня затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.3 ст.  246 КК “Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу” та присудив узгоджене в угоді покарання.

Йдеться про присудження трьох років тюрми, звільненні від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК та призначенні року іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав.

До слова, цьогоріч слідчі Територіального управління ДБР Львова повідомили про підозру начальнику Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства. За їхньою інформацією, чиновник допустив незаконну рубку дерев, чим завдав збитків державі на майже 2 млн гривень. Посадовця намагались відсторонити від посади на час проведення слідства, але суди не побачили підстав для цього.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі водій після ДТП випив пляшку горілки. Що йому за це було?