Четвер , 28.03.2024

У Тернополі водій після ДТП випив пляшку горілки. Що йому за це було?

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо водія, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди начебто вживав алкогольні напої.

аварія

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 серпня у Тернополі – близько першої години ночі на перехресті вулиць Будного – Шептицького водій “Ланоса” не впорався з керуванням та допустив наїзд на облаштоване дорожнє кільце.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження. Як зазначається у поясненнях водія, він місце події залишив, тому що не міг з`їхати з кільця, пішов шукати інший транспортний засіб. Також водій “Ланоса” у своїх поясненнях зазначив, що після ДТП вживав спиртні напої, а саме горілку “Пшеничну” у кількості 0,5л, так як отримав стрес і був дуже схвильований.

На порушника працівники поліції склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після скоєння ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Однак, у суді водій своєї провини не визнав, повідомив, що після ДТП алкогольних напоїв не вживав, а факти, викладені в адмінпротоколі, є надуманими і не відповідають дійсності. Також розповів, що пояснення написав під диктовку патрульних поліцейських.

Досліджуючи матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд прийшов до висновку, що переконливих доказів, які б підтверджували провину водія “Ланоса” не має, а тому суд вирішив закрити справу за відсутністю складу порушення. Рішення суду уже набрало законної сили.

Щоправда, суд також окремо розглянув щодо даного водія справу за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
3,4 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія, але не змогли його покарати