П’ятниця , 26.04.2024

У Миролюбівці п’яний водій давав патрульним хабаря і отримав два штрафи по 17000 гривень

У Тернопільському районі поліція зупинила водія “Лади” через непристебнутий ремінь безпеки. Водій виявився п’яним.

грошіПоліція почала складати протокол, а водій запропонував їм не робити цього за кругленьку винагороду.

Таким чином, чоловік заробив дві справи – одну адміністративну за водіння у нетверезому стані, другу – кримінальну, за пропозицію надання винагороди.

Так, як випливає із вироку Тернопільського міськрайонного суду від 23 вересня, випадок трапився у селі Миролюбівка Тернопільського району 4 серпня близько 14.50.

Тоді під час патрулювання поліцейські побачили через не тоновані вікна ВАЗ-21063, який їхав поперед них, що водій непристебнутий. Зупинили його і в ході спілкування з водієм запідозрили, що той може бути не тверезим.

Втім, кермувальник відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння що на місці, що у медзакладі. Тож поліцейські почали складати протокол, а він почав пропонувати хабар за те, щоб не складали.

Пропонував винагороду 5 або 10 тис. грн, або 200 чи 300 доларів. Поліція відмовлялась і попереджала про кримінальну відповідальність за таку пропозицію.

У суді у справі щодо пропозиції хабаря водій вину визнав, розкаявся, просив суворо не карати. Погодився зі всіма зібраними доказами і відмовився від їхнього дослідження у суді. Суд їх і не досліджував.

Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК і присудив 17 тисяч гривень штрафу. Наразі вирок законної сили не набрав.

Справу щодо кермування у нетверезому стані суд розглянув ще у серпні. Так, постановою Тернопільського міськрайонного суду від 27 серпня його визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП та оштрафовано на 17000 грн з позбавленням права керування на рік. Постанова набрала законної сили 7 вересня.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі водій після ДТП випив пляшку горілки. Що йому за це було?