Четвер , 02.05.2024

2,48 проміле: поблизу Чорткова спіймали дуже п’яного скутериста. Що йому за це було?

Чортківський районний суд призначив покарання для водія скутера, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 серпня цього року у селищі Заводське, що поблизу Чорткова. Поліцейські зупинили водія скутера “Стінгер-50”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,48 проміле, що у 12 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, тому суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Чортківський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Зранку випив пива, ввечері сів за кермо і отримав 17000 гривень штрафу