П’ятниця , 26.04.2024

Зранку випив пива, ввечері сів за кермо і отримав 17000 гривень штрафу

Борщівський районний суд призначив покарання для водія скутера, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

скутер

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 вересня цього року у селищі Скала-Подільська, що Борщівщині.

Ввечері, близько 23.30, працівники поліції зупинили водія скутера марки “Сузукі”, який порушував правила дорожнього руху та перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 0,62 проміле, що у три рази вище допустимої норми і вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні чоловік свою провину визнав повністю та розкаявся у вчиненому. Пояснив, що зранку випив пів літри пива, а ввечері сів за кермо транспортного засобу.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія скутера визнати винним у вчиненні порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Почаєві п’яний мотоцикліст в’їхав у бетонну огорожу