П’ятниця , 29.03.2024

2,64 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції було зафіксовано 23 серпня цього року Тернополі. Ввечері, близько 23.00, на вулиці Протасевича патрульні зупинили водія автомобіля “Опель Зафіра”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат – 2,64 проміле, що у 13 разів вище допустимої норми і вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водія “Опеля” не з’явився, хочу був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Опеля” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Термін апеляційного оскарження уже минув і на початку листопада постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій на “Мерседесі” заробив 34000 гривень штрафу