Середа , 24.04.2024

У Тернополі п’яний водій на “Мерседесі” заробив 34000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія автомобіля, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 жовтня у Тернополі. Вночі на вулиці Лозовецькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловікові запропонували пройти огляд на стан сп’яніння. Той погодився це зробити на місці зупинки.

Результат – 0,94 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

Водій з результатом погодився, проїхати для повторного огляду у медичний заклад не захотів.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому суд приступив до розгляду без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Вивчивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Мерседесу” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді 34000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій помінявся місцями з пасажиром, але таки отримав 17000 грн штрафу