П’ятниця , 19.04.2024

Дмитро Підручний, у складі збірної з біатлону, змушений піти на самоізоляцію в Норвегії

Тест на коронавірус здав один із представників української збірної.

Чоловіча збірна України з біатлону відправилася на самоізоляцію через те, що всередині команди було виявлено позитивний випадок захворювання на коронавірус. Про це повідомляє портал Biathlon.com.ua, посилаючись на президента федерації Володимира Бринзака.

Позитивний тест на коронавірус отримав один із представників збірної України, ім’я якого не повідомляється. Відбулося це на зборі у Норвегії, куди прибула українська команда для останнього етапу підготовки до олімпійського сезону.

За інформацією джерела, після приїзду в Норвегію спортсмени та тренери контактували з особами, у яких згодом було виявлено коронавірусну інфекцію. Водночас, симптомів захворювання у представників української збірної немає.

Через позитивний тест на COVID-19 українську збірну відправили на самоізоляцію. При цьому біатлоністи, які отримали негативні результати тестів на коронавірус, продовжують підготовку до сезону, тренуючись вранці та ввечері окремо від спортсменів з інших збірних.

Очікується, що до повноцінної підготовки чоловіча збірна України з біатлону повернеться через сім-вісім днів.

Відомо, що усі біатлоністи чоловічої збірної України отримали дві дози вакцини під час підготовки до олімпійського сезону 2021/22.

Етап підготовки у Норвегії є заключним для чоловічої збірної України. 23 листопада – старт першого етапу Кубку IBU у шведському Одре, а 26 листопада – відкриття сезону Кубку світу в Естерсунді.

Під час передсезонного збору у норвезькому Бейтостолені головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра мав визначитися з ще двома біатлоністами, які візьмуть участь на першому етапі Кубка світу в Естерсунді.

Читайте також:
Тернополянин Дмитро Підручний розповів про підготовку до Олімпіади, «вибрики» організаторів і… пиво