П’ятниця , 19.04.2024

Футбольна збірна України перемогла боснійців і вийшла до плей-офф

Збірна України на виїзді обіграла боснійців 2:0 і вийшла до раунду плей-офф відбору на чемпіонат світу в Катарі-2022.

Голи в нашій збірній забили Олександр Зінченко і Артем Довбик, які, нагадаємо, відзначилися і в матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи проти шведів.

Як і на Євро, не все залежало від збірної України, але тоді нам допомогли вийти з групи шведи, які обіграли поляків. А тепер допомога прийшла від збірної Франції, яка здолала в паралельному матчі фінів і відкрила нашій збірній шлях до плей-офф.

Однак етап плей-офф очікується дуже складним. По-перше він складатиметься відразу з двох кіл (тобто з 12-ти учасників на Мундіаль вийдуть тільки три команди), а по-друге, команди в “стики” вийшли дуже сильні. Судіть самі.

Сіяні учасники: Португалія, Італія, Шотландія, Швеція, Уельс і Росія.

Не сіяні: Австрія, Польща, Туреччина, Чехія, Україна і Північна Македонія.

При цьому збірні України і Росії уже звично будуть розведені під час жеребкування і між собою не зустрінуться.

Матчі плей-офф проводитимуться в два раунда і складатимуться з одного матчу – 24 березня 2022 року сіяні команди зіграють на своєму полі проти когось зі списку не сіяних. Потім шестеро переможців першого раунду складуть ще три пари і 29 березня визначать володарів путівок на чемпіонат світу. Жеребкуванння раунду плей-офф відбудеться 26 листопада.

Нагадаємо, що чемпіонат світу в Катарі відбудеться у нестандартні терміни — у листопаді-грудні 2022 року. Фінал практично співпаде з католицьким Різдвом…

Читайте також:
Боснія — Україна: коли не все залежить від нас