Субота , 20.04.2024

Тернополянин пред’явив поліції підроблене водійське посвідчення і отримав місяць арешту

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для мешканця обласного центру, який пред’явив поліцейським підроблене водійське посвідчення.

посвідчення водіяЯк вбачається із матеріалів справи, 15 червня цього року патрульні поліцейські зупинили водія легкового автомобіля “Лада”. Під час перевірки документів кермувальник пред’явив правоохоронцям водійське посвідчення, завідомо знаючи, що воно підроблене.

Поліцейські виявили фальшивку і порушника притягнули до кримінальної відповідальності за ч. 4 ст. 358 ККУ (використання завідомо підробленого документа).

Як стало відомо, вказаний чоловік у 2019 році отримував водійське посвідчення категорії В, але згодом через керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння був позбавлений права керування транспортними засобами. Наразі вилучене посвідчення зберігається у сервісному центрі.

Однак, спритник через мережу “Інтернет” за 7000 гривень придбав собі підроблене водійське посвідчення і користувався ним, аж поки підробку не виявили поліцейські.

У судовому засіданні порушник, до речі, раніше неодноразово судимий за кримінальні злочини, визнав свою провину у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи та врахувавши особу порушника, Тернопільський міськрайонний суд ухвалив визнати обвинуваченого винним у вчинення кримінального порушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 ККУ, та призначив йому покарання у вигляді арешту терміном на 1 місяць.

Наразі вирок суду іще законної сили не набрав. Він може бути оскаржений в апеляційному суді впродовж 30 днів з часу його проголошення.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Бучачі водій “BMW Х3” скоїв смертельне ДТП і отримав за це два роки умовно