Четвер , 28.03.2024

У Бучачі водій “BMW Х3” скоїв смертельне ДТП і отримав за це два роки умовно

У Бучачі судили водія “BMW Х3”, який торік,  рухаючись заднім ходом, збив пенсіонерку. Жінка згодом померла у лікарні. А водію присудили умовне покарання.
ДТП

Про це йдеться у вироку Бучацького райсуду від 28 жовтня. Як випливає із обинувального акту, випадок трапився 15 липня 2020 року у Бучачі на вулиці Шухевича. Тоді водій  «BMW Х3», рухаючись заднім ходом, збив пенсіонерку, що переходила дорогу позаду авта.  У результаті наїзду жінка отримала травми, від яких померла на 9-й день лікування в обласній лікарні.

У суді водій вину визнав, широ розкаявся. Розповів, що тоді пригадав про потребу  заїхати на «Нову Пошту», прийняв ліву сторону й почав розвертатися. Коли виконував маневр, здійснюючи рух заднім ходом, здійснив наїзд на потерпілу. Також додав, що відразу надавав  допомогу, відвідував її у лікарні та оплачував лікування.

Четверо потерпілих у справі підтвердили, що всі збитки їм відшкодовано і претензій до нього  не мають. Сказали, що обвинувачений привозив ліки та допомогав, коли їхня мати була у лікарні. А також повідомили, що мають претензії до страхової компанії.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. Він визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст. 286 та присудив 4 роки тюрми без позбавлення права керування, звільнив від їхнього відбування на підставі ст.75 КК та присудив два роки іспитового строку. Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих у справі до страхової компанії.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Водій “Ланоса” збив жінку, яка переходила дорогу на червоне світло, і отримав за це умовний термін