Четвер , 28.03.2024

Водій “Ланоса” збив жінку, яка переходила дорогу на червоне світло, і отримав за це умовний термін

Умовне покарання присудив Тернопільський міськрайонний суд водію автомобіля  «Deawoo Lanos», який збив у січні 2021 року  на переході  жінку.

ДТП

Потерпіла переходила дорогу на червоний сигнал світлофора. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 17 вересня 2021 року. Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився близько 7-ї години ранку 25 січня 2021.

Тоді водій  «Deawoo Lanos» рухався бульваром Тараса Шевченка, зі сторони вул. Острозького у сторону вул. Руської. На перехресті, де йому потрібно було повернути ліворуч, він наїхав на жінку, яка переходили дорогу на червоний сигнал світлофора. У результаті наїзду вона отримала тяжкі травми.

У суді вину обвинувачений визнав повністю. А суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого за ч.2 ст.286 КК України, тобто в порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Визнав його винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину, присудив 3 роки тюрми, звільнив від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК, призначив рік іспитового строку. Вирок набрав законної сили 19 жовтня.

Читайте також:
У Почаєві п’яний мотоцикліст в’їхав у бетонну огорожу