П’ятниця , 29.03.2024

У Чорткові чоловік за 1000 гривень продавав гранату, знайдену у Гусятині

Чортківський районний суд призначив покарання для чоловіка, який незаконно зберігав та намагався продати бойові припаси.

граната РГД-5

Як вбачається із матеріалів справи, наприкінці липня цього року уродженець села Майдан у лісі поблизу Гусятина знайшов бойову гранату РГД-5, приніс її додому та незаконно зберігав.

А згодом цей чоловік знайшов “клієнта”, який погодився придбати бойовий припас. І 30 серпня цього року у місті Чорткові на вулиці Копичинецькій поблизу приміщення колишнього м’ясокомбінату чоловік продав гранату РГД-5, отримавши за неї 1000 гривень.

Угода відбулася, але її викрили поліцейські.

Дії порушника кваліфікували за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України (незаконне поводження зі зброєю і бойовими припасами, їх зберігання чи збут).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

16 вересня цього року обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання своєї провини.

Чортківський районний суд 20 жовтня затвердив цю угоду, визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому узгоджене сторонами угоди покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

На підставі статті 75 Кримінального Кодексу України суд звільнив обвинуваченого від відбування покарання, призначивши йому 1 рік іспитового терміну.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Бережанах судили жителя Козівської ОТГ, який вдома зберігав бойові патрони