П’ятниця , 26.04.2024

У Ланівцях судили жінку за незаконне отримання 119000 грн соціальної допомоги

На Лановеччині жінка протягом трьох років подавала документи на отримання допомоги малозабезпеченій сім’ї, причому промовчала про ще один будинок та квартиру, що є у власності чоловіка.

Відтак заробила кримінальну справу за шахрайство та судимість. Про це йдеться у вироку Лановецького райсуду від 28 жовтня 2021. Фігурантка справи – одружена, із середньою освітою, має на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей.

Як вбачається із обвинувального акту, протягом 2017-2019 вона подавала заяви на отримання допомоги малозабезпеченій сім’ї та під час заповнення декларації про доходи не вказала, що у власності її чоловіка є ще житловий будинок, загальною площею 105,6м2, та квартира, площею 37,3 м2. Відтак за три роки вона незаконно отримала допомоги на загальну суму 119252,07 грн.  Її дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст.190 “Шахрайство”, ч.2 ст.190 КК України.

У суді жінка вину визнала повністю, розкаялась. Сказала, що жалкує про свій вчинок і більше такого робити не буде. Суд, зважаючи на визнання вини та згоду учасників справи, не став досліджувати докази щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. Відтак визнав її винуватою у вчиненні вищезгаданих злочинів та присудив у підсумку 850 грн штрафу.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
Тернополянин пред’явив поліції підроблене водійське посвідчення і отримав місяць арешту