Середа , 24.04.2024

У Монастириськах жінка продавала пиво без ліцензії і отримала 17000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для підприємиці, яка торгувала слабоалкогольними напоями, не маючи на це відповідного дозволу.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівниками поліції був зафіксований 4 листопада цього року.

Жінка, будучи фізичною особою-підприємцем, у своєму власному магазині продала пляшку пива “Микулинецьке” об’ємом 0,5 л за ціною 19,50 грн., не маючи при цьому державної ліцензії на продаж слабоалкогольних напоїв.

На підприємицю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні жінка своєї провини не визнала, запевнила що алкогольними і слабоалкогольними напоями у своєму магазині не торгує. Того дня купила пляшку пива у сусідньому магазині для власних потреб і тримала її у сумці.

Коли прийшов покупець і попросив пляшку пива, вона йому відмовила. Але той дуже наполегливо просив, і, як каже, продавчиня, вона все ж таки продала йому пляшку пива, яку тримала для власних потреб.

Окрім цього пояснення, жінка у суді таки визнали факт продажу однієї пляшки пива покупцеві.

Дослідивши усі наявні матеріали справи, Монастириський районний суд прийшов до висновку, що в діях підприємиці таки вбачаються ознаки порушення.

Відтак, суд постановив власницю магазину визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП, та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Жінка не погодилася із таким рішенням і наразі дану постанову оскаржує в Апеляційному суді.

Читайте також:
У Борщеві водієві за п’яну їзду присудили 10 діб арешту