Четвер , 25.04.2024

У парку Загребелля тернополянин зрубав три дерева і отримав три роки обмеження волі

Понад три роки обмеження волі присудив Тернопільський міськрайонний суд чоловіку, що зрубав на дрова три граба у парку “Загребелля”.

вирубка дерев

Ситуацію для чоловіка погіршило те, що він був на іспитовому терміні за попередньою судимістю. Про це йдеться у вироку суду від 4 листопада 2021. Фігурант справи – уродженець смт В.Березовиця, судимий вироком Тернопільського міськрайонного суду від 24 грудня 2020 року за ч.1 ст. 185 КК України на 1 рік обмеження волі, звільнений від відбування покарання з встановленням  року іспитового строку.

Як пише в обвинувальному акті, випадок трапився 20 травня 2021 в межах регіонального ландшафтного парку Загребелля, розташованого на території Тернополя: чоловік ручною пилою зрізав два граба, а на третьому вона зламалась. Тому він доламав його. І, як вбачається із пояснень у суді, коли вже збирався додому, його виявили правоохоронці.

Таким чином, він вчинив злочин за ч.3 ст. 246 КК та спричинив шкоду на 246 грн.

У суді чоловік вину визнав, розкаявся. Розповів, що дерева рубав для заготівлі дров та що коли його виявили правоохоронці, не тікав, щоб не погіршити ситуацію. Усвідомлював, що вчинення правопорушення під час дії іспитового строку за попереднім вироком загрожує йому негативними наслідками, однак сподівався, що таке його діяння не буде виявлене.

Також обвинувачений погодився зі всіма доказами, зібраними досудовим слідством та відмовився від їх дослідження у суді. Суд їх і не досліджував. Він прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого.

Відтак визнав його винуватим  та присудив три роки обмеження волі. Також до цього покарання приєднав невідбуте покарання за вироком суду від 24 грудня 2020 року у виді 1 місяця обмеження волі, відтак за сукупністю вироків присудив три роки один місяць обмеження волі.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також:
У Ланівцях судили жінку за незаконне отримання 119000 грн соціальної допомоги