Вівторок , 16.04.2024

У Шумську водій за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 5 вересня цього року у Шумську. Ввечері, близько 22.00, поліцейські зупинили водія автомобіля марки “Фольксваген Пассат”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на місці зупинки чоловік відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У березні цього року вказаний чоловік був притягнутий до відповідальності за порушення, передбачене ч. 1 ст. 130 КУпАП, однак належних висновків із цього покарання не зробив та у вересні знову попався нетверезим за кермом.

У судовому засіданні водій визнав свою провину у повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 6 листопада постанова судді набрала законної сили.

Олена ПЕТРОСЮК

Читайте також:
2,64 проміле: у Тернополі спіймали дуже п’яного водія. Що йому за це було?